-->

ПРЕМИЈЕРКА ЦВИЈАНОВИЋ ОТВОРИЛА СПОРТСКИ ТЕРЕН НА ГВОЗДУ И ПОДРЖАЛА ПРОЈЕКТЕ У НЕВЕСИЊУ

12 avgust 2018

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и народни посланик Илија Таминџија данас су у приградском насељу Гвозд свечано отворили новоизградњени спортски терен и јавну расвјету. Овај пројекат намијењен првенствено дјеци и омладини финансиран је средствима Владе РС, а помоћ су пружили и општина Невесиње и Хидроелектране на Требишњици, док је радове извело предузеће „Невесињепутеви“.

 

Cvijanovic 2

Премијерка Цвијановић каже да је радују пројекти овог типа који треба да дјецу врате игри и забави. Нагласила је да је Влада РС у посљедњих десетак година за стратешке пројекте у Невесињу издвојила 62 милиона марака. Похвалила је идеје и иницијативе које су стизале из локалне управе.

̶ Влада РС ће ове године поред онога што је до сада урађено издвојити додатних 600.000 КМ за завршетак важних пројеката ̶  истакла је Цвијановић. Најавила је да ће подржати набавку санитетског возила и све друге реалне захтјеве из општине Невесиње.

Cvijanovic 3

Народни посланик Илија Таминџија истакао је добру сарадњу Владе РС и општине Невесиње која за резултат има историјске пројекте који су на чекању дуги низ година.

̶ Изградња ХЕ Дабар добро напредује, сви припремни радови су завршени, при крају су и дозволе за све објекте, а главни тунел је прокопан у дужини од 4 километра  ̶  рекао је Таминџија подсјећајући да се 19 компанија јавило на јавни оглас за финанасирање остатка пројекта ХЕ „Дабар“ који предвиђа изградњу бране, машинске зграде, цјевовода под притиском, далековода и канала кроз Дабарско поље.

Таминџија је истакао да се уз ХЕ "Дабар" финансира и изградња водовода у вриједности од седам милиона КМ који ће служити за објекате хидроелектране, а највећим дијелом за потребе становиштва Невесиња.

Cvijanovic 4

Zeljka

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић рекао је да је у овој локалној заједници у посљедњих годину дана урађено више него за протеклих десет година.

̶ Влада РС је ове године испратила све важне пројекте, реконструкцију Спортске дворане и Дома културе, уградњу пречистача на језеру Алаговац, изградњу кружног тока и уређење градских улица   ̶  истакао је Авдаловић.

Cvijanovic 5

Премијерка Цвијановић данас је посјетила Спомен собу на Гвозду и одала почаст погинулим борцима из Отаџбинског рата. Потом је обишла радове на Дому културе и кружном току саобраћаја.

Посјету Невесињу завршила је на Братачком лугу гдје се одржава централни догађај 143. Невесињске олимпијаде са традиционалним и витешким дисциплинама.

Cvijanovic 32

Cvijanovic 6

Cvijanovic kruzni tok

Cvijanovic 8

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520