SJ TheDaily - шаблон joomla Форекс

Nevesinje

СРПСКИ СОКОЛОВИ ДАРИВАЛИ КРВ

У Служби за трансфузијску медицину при Општој болници у Невесињу данас су крв даровали чланови Српског соколског друштва „Невесињска пушка“.

Укупно је прикупљено десет доза течности која живот значи.

Како су нам рекли у Служби за трансфузију ово је 18. акција по реду у 2018. а до краја године планирана је још једна у којој ће учествовати запослени у предузећу Невесиње путеви.

soko1

soko2

soko3

soko4

soko6

soko7

soko5

soko8

У Невесињу јутрос пада први озбиљан овосезонски снијег. Метеоролози кажу да ће током дана падавине бити у појачању. Смјењиваће се интервали снијега, кише и сусњежице. Сутра ће бити нешто хладније и углавном ће падати снијег.

У Невесињу је јутрос у 7 часова измјерен -1 степен, а тренутна висина снијежног покривача износи десетак центиметара.

Магистрални пут Мостар – Невесиње – Гацко и регионални путеви на подручју општине су проходни осим превоја Морине, потврђено је јутрос у предузећу Невесињепутеви. Машине су упућене према Ћесиму, Зијемљима и Трусини.

За данас најављено сервисно искључење 10 кв извода Раст одлаже се због неповољних временских услова за извођење радова.

zima 2

 

 

zima 4

 

zima 5

 

zima 1

Ученик другог разреда Основне школе “Ристо Пророковић“ Никола Вукосав добитник је овогодишњег признања „Полетарац године“ које додјељује Радио Невесиње. Осмогодишњи дјечак за свој узраст показује задивљујућу технику управљања пољопривредним и грађевинским машинама. Играчке га не занимају, него праве машине на којима показује спретност одраслог човјека.

Вриједни дјечак ведрог духа  данас је био гост у редакцији Радио Невесиња гдје му је уручено признање  и новогодишњи поклон. Никола каже да је први пут сјео на багера још као петогодишњак и да је посматрајући оца научио управљати тешким грађевинским машинама.

Poletarac11

Сада са задивљујућом вјештином врши утовар терета на чему му могу позавидјети и искусни багеристи.

Сваког викенда Никола одлази на село и вриједно учествује у пољопривредним радовима. У најбројнијој породичној дружби на Удрежњу у којој не мањка љубави и слоге, осјећа се срећно и задовољно.

На селу има и необичног љубимца – дивљу свињу, па се и по томе издваја од вршњака. Никола га чак храни из руке.

У Радио Невесињу кажу да је признање „Полетарац године“ намијењено најмлађим суграђанима који се талентом, трудом или вјештином разликују од својих вршњака. Наглашавају да је циљ да се скрене пажња широј јавности да се на другачији начин односи према стваралаштву и улози младог човјека у друштву.

Назив признања „Полетарац“ je асоцијација на култну тв серију Телевизије Београд посвећену најмлађем аудиторијуму.

poletarac1

poletarac2

poletarac7

poletarac12

poletarac13

poletarac14

poletarac15

poletarac16

poletarac18

poletarac17

poletarac19

У Служби за трансфузијску медицину при Општој болници у Невесињу јуче су крв даровали чланови Планинарско еколошког друштва „Зимомор“ Невесиње. Прикупљено је 11 доза драгоцјене течности.

Ћетко Продановић, координатор акције и вишегодишњи члан „Зимомора“, истакао је да је ово њихова друга овогодишња акција добровољног даривања крви.

- У наредној години планирамо нове акције и трудићемо се да мотивишемо наше чланове и пријатеље да се укључе у акције добровољног давања крви – рекао је Продановић.

 

JU Centar za informisanje i kulturu
Radio Nevesinje

Kontakt info

Nemanjića b.b.,88280 Nevesinje
Republika Srpska

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: nevradio@teol.net

ID PDV

Matični broj: 01805053
Rj.suda: RU-1-264-00
ID broj : 4401396050004
PDV broj: 401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520

Main Menu