SJ TheDaily - шаблон joomla Форекс

Nevesinje

Вршилац дужности директора предузећа „Путеви Републике Српске“ Ненад Нешић разговарао је данас са руководством општине Невесиње и предузећа „Хидроелектране на Требишњици“ о рехабилитацији путне мреже, започетим и планираним пројектима у области саобраћајне инфраструктуре. Након састанка представници „Путева РС“ обишли су радове у ужем градском језгру, а потом је извршена и примопредаја новог моста на ријеци Зоводолци вриједног 450.000 КМ.

Putevi RS 5

Нешић је констатовао да су радови у Улици Цара Душана квалитетно урађени и да је ускоро планирана изградња кружне раскрснице на улазу у Невесиње из правца Мостара и реконструкција Улице Милоша Обилића. Најавио је и рехабилитацију магистралног путног правца према Мостару чим буду одблокирана средства од акциза.

Начелник општине Миленко Авдаловић нагласио је да су Влада РС, ЈП „Путеви Српске“ и ХЕТ уложили значајна средства у саобраћајну инфраструктуру на подручју општине Невесиње. Он је подсјетио да су за реконструкцију Улице Цара Душана која је обухватила замјену водоводне и канализационе мреже, телефонских и електро инсталација, санацију коловозних трака и уређење тротоара Путеви РС и општина Невесиње издвојили 440.000 КМ. Авдаловић је рекао да преостаје још да се уради хоризонтална сигнализација, након чега крећу радови на изградњи кружног тока који ће на модеран начин регулисати саобраћај на Тргу Алексе Шантића.

Извршни директор за призводњу и техничке послове у ХЕТ- у Илија Таминџија нагласио је да ово предузеће посљедњих година у континуитету улаже у Невесиње.

−Осим пројекта „Горњи хоризонти“ ХЕТ финансира и изградњу водовода Удбина - Невесиње,инвестиције вриједне седам милиона марака, као и више пројеката из области саобраћајне инфраструктуре − додао је Таминџија.

Putevi RS 2

Представници ЈП „Путеви Српске“ данас су у Зовом Долу обавили примопредају моста на ријеци Зоводолци у који је уложено 450.000 КМ. Нешић је најавио да ће наредне седмице бити завршени приступни путеви до моста тако да ће бити потпуно стављен у функцију и више неће бити потребна обилазница на регионалном путу Невесиње - Берковићи.

Putevi RS 3

Putevi RS 4

У Невесињу је данас одржан Други меморијални турнир у малом фудбалу „Играјмо за Недељка и Армина“ у знак сјећања на припаднике Оружаних снага БиХ убијене у терористичком нападу у Рајловцу 18. новембра 2015. године. Породице, пријатељи , спортисти и јавни радници овом манифестацијом оживјели су успомене на трагично настрадале војнике.

Делегација Оружаних снага БиХ посјетила је породицу Недељка Радића и присуствовала помену на Градском гробљу у Невесињу.

Nedeljko 12

Меморијални турнир у Спортској дворани „Невесињка“ отворио је начелник Штаба тактичке подршке Оружаних снага БиХ Милорад Крајшумовић нагласивши да су Недељко и Армин часно и поштено извршавали војничке задатке. Учеснике турнира и породице настрадалих војника поздравио је и начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић.

Далиборка Кашиковић, сестра покојног Недељка Радића, нагасила је да овај меморијални турнир треба да пошаље снажну поруку против мржње и тероризма.

− Нисмо могли сачувати два млада живота од смрти, али можемо од заборава – истакла је Далиборка. Она се захвалила свим добрим људима и пријатељима који су јој пружили подршку и помогли да се овај турнир организује у Невесињу.

Nedeljko 14

Иако је резултат био у другом плану спортски учесници турнира показали су много жеље да освоје побједнички пехар. То је по други пут успјело невесињској екипи ФК „Вележ“ која је савладала екипу Батаљона војне полиције из Рајловца са 7:3 и састав Друге пјешадијске бригаде из Билеће резултатом 4:2.

Nedeljko 18

Nedeljko 13

Nedeljko 15

Nedeljko 16

Nedeljko 17

Nedeljko 19

У организацији Културног центра Билећа, а у оквиру Фестивала за младе „Липа фест 08“ синоћ је у Великој сали општине Невесиње приређена представа „Супер Бруно – заштитник природе“.

Ову еколошку представу о очувању животне средине приредили су требињски глумци Дарко Куртовић и Игор Сврдлин који су на један забаван и приступачан начин малишанима скренули пажњу колико је битно чувати природу и њене љепоте.

supwer Bruno naslovna

Један од двојице глумаца Игор Сврдлин појаснио је да у представи имају један позитиван и један негативан лик и да на крају представе и тај негативац постаје добар.

– Играјући ову представу дошао сам до закључка да дјеца више воде рачуна о природи него одрасли и да имају вољу и жељу за очувањем природе. Свједоци смо да ће прије старији бацити смеће него дјеца и можда бих ову представу могли прилагодити старијој популацији како би се више едуковали по питању заштите животне средине - кроз смијех је поручио Сврдлин.

Он је додао да представа има за циљ да се млади упознају како чувати животну средину поготово на овим нашим просторима гдје нам је природа дала један диван дар који треба да цијенимо, чувамо и волимо.

Организатор фестивала и предсједник Скупштине Удружења „Културни центар Билећа“ Небојша Роган најавио да ће поред семинара, ликовне изложбе и представе за дјецу у Невесињу половином августа бити одржан и концерт, када Невесињци могу очекивати једно од звучних имена наше музичке сцене.

Било је ово лијепо дружење невесињских малишана са требињским глумцима који су интерактивно учествовали у представи и могло се закључити да би оваквих представа требало бити више у нашем граду.

Super Bruno2

super Bruno6

super bruno7

Super Bruno4

Super bruno5

super Bruno3

ВЕРИЦА ЧУПКОВИЋ

Амбасадорка Швајцарске у БиХ Андре Раубер Заксер посјетила је данас Невесиње и са начелником општине Миленком Авдаловићем разговарала о пројектима које ова амбасада подржава кроз Развојни програм УН-а. Изражено је обострано задовољство досадашњом сарадњом, посебно у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ .

Закстер је најавила да ће партнерство са општином Невесиње бити настављено кроз пројекте побољшања општинских услуга и олакшање запослења за младе људе.

Начелник општине Миленко Авдаловић нагласио је да искуства једне уређене и развијене земље много значе, изражавајући наду да ће Влада Швајцарске наставити подршку пројектима УНДП-а.

Svajcarska n4

У Великој сали општине Невесиње представљен је швацарски филм „Божански поредак“, а након пројекције одржана је панел дискусија о правима жена у БиХ и њиховом учешћу у политици, економији и јавном животу. Осим швајцарске амбасадорке и начелника општине у дискусији су учествовали модераторка Мелиса Дурак Буљубашић, предсједница Савјета МЗ Кифино Село Дајана Јонлија и предсједница Удружења жена „Херцеговка“ Александра Кравић.

Пројекцијом и панелом у Невесињу Амбасада Швајцарске у БиХ придружила се обиежавању 70-годишњице Опште декларације о људским правима.

Svajcarska n2

Svajcarska n3

 

JU Centar za informisanje i kulturu
Radio Nevesinje

Kontakt info

Nemanjića b.b.,88280 Nevesinje
Republika Srpska

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: nevradio@teol.net

ID PDV

Matični broj: 01805053
Rj.suda: RU-1-264-00
ID broj : 4401396050004
PDV broj: 401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520

Main Menu