Nevesinje

Стручни жири 12. издања манифестације „Дан фудбала РС“ номиновао је шефа Стручног штаба Фудбалског клуба „Вележ“ Марка Јовановића за најбољег тренера Републике Српске у 2023. години. Кандидати за ову номинацију су и тренери Радника Велибор Ђурић и Лакташа Миљан Бајић.

Манифестација „Дан фудбала РС“ коју организује Фудбалски савез РС и Спортски журнал биће одржана 14. марта у Банском двору у Бањалуци.

Dan fudbala

Осим за најбољег тренера, биће додијељене и награде за најбољег фудбалера, најперспективнијег играча, најбољег фудбалског радника и судију.

Посебну димензију свечаности даће двије интернационалне награде Златна повеља "Миљан Миљанић" за подухват и остварења у фудбалу, као и признање амбасадор фудбала "Др Михајло Андрејевић Андрејка".

Такође, награда за животно дјело "Др Милан Јелић" носи посебан ексклузивитет, а додјељује се заслужним члановима и људима који су оставили дубок траг у фудбалу Републике Српске.

Општина Невесиње планира да у 2024. години за подршку пољопривредницима издвоји око 300.000 КМ буџетских средстава, изјавио је у Јутарњем програму РТРС-а начелник општине Миленко Авдаловић. Највише новца, нешто преко 160.000 КМ, биће пласирано на основу Правилника о условима и начину остваривања новчаних подстицаја кроз мјере подршке за набавку механизације, проширење стада, набавку сјеменског материјала и друге подстицаје, док је 120.000 КМ намијењено произвођачима млијека, а око 10.000 КМ планирано је за изградњу водопоја.

Авдаловић је нагласио да пољопривредници показују велико интересовање за подстицаје и да ће општинско Одјељење за пољопривреду и рурални развој настојати да испоштује све захтјеве.

Говорећи о ширењу водоводне мреже на сеоска подручја начелник је истакао да је опредјељење локалне управе да воду добију сва села у којима се људи на озбиљан начин баве пољопривредом.

"Око 600.000 КМ кредитних средстава је планирано за изградњу пумпне станице и резервоара за воду у Крековима чијом би изгрдањом били створени услови да воду добију Бијења и Хумчани", потврдио је Авдаловић и додао да ће бити настављена изградња цјевовода у селима Лукавац и Биоград.

Авдаловић је нагласио да ће формирањем акумулације Невесиње у оквиру пројекта "Горњи хоризонти" бити створени услови за наводњавање пољопривредних култура на ширем простору Невесињског поља.

На Регионалном карате првенству Херцеговачке и Сарајевско-романијске регије које је одржано у Билећи чланови Вележа освојили су 21 медаљу у борбама и катама, појединачно и екипно.

Златне медаље у борбама заслужили су Исидора Килибарда, Ива Савић, Ирина Окука, Саша Граховац и Матија Милићевић, сребрне Андреа Брењо и дјевојчице екипно, а бронзане Борислав Ђекић и дјечаци екипно.

Најсјајнија одличја у катама припала су Симони Савић, Обрену Кокотовићу и Филипу Стајићу, сребрна Андреи Ивковић, Луки Настићу, Луки Чалији и Урошу Кружевићу, док су се бронзаном медаљом окитили Николина Иванишевић, Ксенија Ковач, Вук Пантић, Данијел Фржовић и Матеј Бештић.

На првенству је учествовало 198 такмичара из 12 клубова.

САОПШТЕЊЕ ИЗ ЈП „ВОДОВОД“

Вода у градском водоводу је исправна за пиће, док се потрошачима дуж цјевовода Удбина Невесиње препоручује да воду за пиће прије употребе превентивно прокувавају, саопштено је из ЈП „Водовод“. У саопштењу се напомиње да је градски водовод тренутно прикључен на пречистач Алаговац.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520