Nevesinje

Након што су прошле године направили вјештачку акумулацију на изворишту Ступине мјештани Бојишта и Лапчевина су ових дана уз помоћ Општине Невесиње и ХЕТ-а прочистили стару бушотину коју ће користити за наводњавање пољопривредних култура.

Користећи специјализовану машину за бушење бунара радници ХЕТ-а су пронашли воду на дубини од 21 метра. Мјештани су захвални што је њихов захтјев брзо одобрен и реализован.

Радоје Буха из Бојишта каже да сада имају неколико алтернатиовних рјешења за наводњавање што ће им омогућити да унаприједе пољопривредну производњу и превазиђу проблеме које доносе љетње суше.

Машина ХЕТ-а већ је почела бушење на новој локацији у насељу Батковићи. Из Општине Невесиње и ХЕТ-а су потврдили да ће током године урадити све бушотине које су раније договорили са пољопривредним произвођачима, али ће динамика зависити од заузетости специјализоване машине која радове изводи широм Херцеговине.

Bunar Stupine 2

Bunar Stupine 3

Радник предузећа „АРС ИНЖЕЊЕРИНГ“ Бањалука С.С. из Невесиња настрадао јуче на раду приликом пада са електричног стуба у Стоцу.

Из Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона је саопштено да је 39-годишњи мушкарац од задобивених повреда смртно страдао што је констатовано од стране дежурног љекара у Дому здравља Столац. Несрећа се догодила у насељу Ходово јуче у 15:15 часова.

Увиђај су извршили припадници Одјела криминалистичке полиције ПУ Чапљина, а о наведеном догађају су упознати дежурни тужилац и инспектори Министарства рада.

Из Електро-Невесиња су за уторак, 30. априла, најавили седмочасовно искључење 10-киловолтног далековода Удбина. Од 9 до 16 часова струју неће имати трафостанице Пошћење, Улазна грађевина, Стражевица и Јама Удбина.

Искључење се врши на захтјев електро службе Интеграл инжењеринга.

У болничкој Служби за трансфузијску медицину у Невесињу јуче су крв даровали чланови Удружења добровољних давалаца крви „Гацко“. Ово је њихова десета овогодишња акција, а прва у Невесињу у којој је прикупљено 20 доза драгоцјене течности.

Добровољни даваоци крви из Гацка своју хуману мисију проводе широм Републике Српске, Црне Горе и Србије ширећи тако братску љубав.

Предсједник Удружења Мирослав Вуковић Хрго каже да увијек нађу времена за хуманост и солидарност. Подсјећа да њихово удружење броји око 400 чланова који су увијек спремни да пруже помоћ.

Као знак пријатељства и дугогодишње плодне сарадње Вуковић је Служби за трансфузијску медицију у Невесињу уручио пригодан поклон. Он је позвао све младе људе да се укључе у добровољно давалаштво крви.

Специјалиста трансфузиолог Максим Брењо каже да су захваљујући хуманим људима залихе крви у Служби за транфузијску медицину стабилне. Захвалио се гатачком удружењу на поклону и сарадњи.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520