SJ TheDaily - шаблон joomla Форекс

Nevesinje

У оквиру пројекта изградње и санације путева и улица данас је завршено асфалтирање двије улице у приградским насељима Батковићи и Соларевина. Радове су изводила предузећа „Невесињепутеви“ и „ХП инвестинг“.

solarevina3

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Слободан Шиљеговић каже да ће сутра бити постављен асфалт у Улици Ива Андрића на Килавцима и једној саобраћајници у насељу Шеховина.

− За петак планирамо асфалтирање улице у насељу Шајбе, а за наредну седмицу предвиђено је крпљење и асфалтирање појединих дионица локалних путева у селима Залужје и Дрежањ− најавио је Шиљеговић.

iva andrića 2

 

strelište

 

Поред тога, додаје Шиљеговић, у насељу Гвозд, биће асфалтирана Улица Петог батаљона са урађеним тротоарима и оборинском канализацијом, те постављена јавна расвјета.

За реконструкцију и санацију градских, приградских и локалних саобраћајница општина Невесиње буџетом је планирала средства у износу од 780.000 КМ.

У Градској галерији у Невесињу синоћ је отворена изложба „Стећци ̶ свјетска баштина“. Поставку чине фотографије и основни подаци о некрополама стећака уписаних на УНЕСКО-ву листу свјетске културне баштине.

Организатори изложбе су Туристичка организација Невесиња, УНЕСКО и Министарство цивилних послова, а подршку је пружила и општина Невесиње.

Stecci izlozba 2

У име Туристичке организације посјетиоцима се обратио Радош Буха наглашавајући да је изложба стигла у „пријестоницу стећака ̶ Невесиње“ будући да је ово општина са највећим бројем стећака у региону.

̶ На више локалитета у општини Невесиње има преко 4.000 ових средњовјековних надгробних споменика, а највећа некроппола Калуфи у Крековима има 462 стећка ̶ истакао је Буха.

Он је подсјетио да су стећци 2016. године уписани на УНЕСКО-ву листу свјетске културне баштине, као заједничко благо БиХ, Хрватске, Србије и Црне Горе и важан дио културног и историјског насљеђа.

Изложба у Градској галерији биће отворена до 21. септембра.

Stecci izlozba 3

Јуниорски репрезентативци Републике Српске у кик боксу из Невесиња Ивана Радић, Иван Петковић и Лука Гудељ отпутовали су у Венецију гдје се одржава Свјетско првенство за кадете у јунире.

Пријављена су 2303 такмичара из 64 државе што је апсолутни рекорд првенстава под окриљем Свјетске кик бокс федерације (WAKO).

Venecija kik boks 1

Ивана Радић наступаће у дисциоплини кик лајт, у категорији до 60 кг у којој је пријављено 14 такмичарки. У првом колу за противницу ће имати Италијанку Франческу Оливерио.

Иван Петковић ће у првом колу бити слободан, а у другој рунди чека побједника меча између руског и словеначког представника. Петковић наступа у лоу кику, у категорији до 54 кг у конкуренцији 12 кик боксера.

Лука Гудељ у кик лајту у категорији до 52 кг има жестоку конкуренцији од чак 21 такмичара. Стартује против Хавијера Мајорга из Еквадора.

Свјетско првенство у италијанском Јесолу поред Венеције одржава се до 23. септембра.

Venecija Luka

На Првенству Републике Српске за кадете, јуниоре и млађе сениоре које је одржано у Добоју, каратиста Вележа Милош Пантић освојио је двије бронзане медаље - у катама и борбама. Пантић је наступао у категорији млађих сениора.

На Републичком првенству које је организовао Карате савез РС учествовала су 244 такмичара из 36 клубова.

Пред каратистима Вележа је државно такмичење за кадете, јунуиоре и млађе сениоре.

Pantic1

 

JU Centar za informisanje i kulturu
Radio Nevesinje

Kontakt info

Nemanjića b.b.,88280 Nevesinje
Republika Srpska

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: nevradio@teol.net

ID PDV

Matični broj: 01805053
Rj.suda: RU-1-264-00
ID broj : 4401396050004
PDV broj: 401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520

Main Menu