-->

ГОДИНА УСПЈЕХА ЗА МИЛИЦУ РАДОВАНОВИЋ

26 decembar 2016

Година на измаку била је више него успјешна за младу невесињску пјесникињу Милицу Радовановић. Ова вриједна ученица другог разреда Гимназије, задржала је одличан успјех и у средњој школи, и још једном показала да се рад, труд и одрицање исплати, а доказ су бројне награде које постиже.

О Миличиним успјесима поред Радио Невесиња, писали су многи часописи и дневне новине Блиц, Вечерње новине, Прес, Глас Српске, Независне новине, портали Моја Херцеговина, Требиње данас, а прилог је емитовала и  Радио-телевизија РС. Одабране пјесме читане су на многим манифестацијама у Републици Српској, Србији, па чак  и у Канади, на скуповима наших земљака.

 Milica2

На литерарном конкурсу „Светосавље и наше доба“ које је расписало Министарство просвјете и кутуре Србије, на тему „Породица“, Милица је освојила прву награду у конкуренцији 242 литерарна рада из 57 средњих школа из региона.

На 15. Међународном конкурсу љубавне поезије у Мркоњић Граду на тему „Слатко пијанство“ Милица је опет заблистала освојивши главну награду. Ово признање је још вредније ако се зна да је у оквиру исте манифестације у категорији зрели пјесници љубавног пјесништва, награда уручена великану српске поезије Матији Бећковићу.

На 15. Међународном фестивалу поезије за дјецу и младе „Пјесмарица за Петра Кочића“ у Источном Сарајеву, наша пјесникиња је још једном доказала свој таленат и пјесмом „Идеш ли роде“  инспирисане епилогом приповјетке „Мећава“  Петра Кочића, у категорији средњих школа освојила је прво мјесто.

Своје пјесме представила је на Шантићевим вечерима поезије које су одржане у Мостару и Невесињу,  као и на умјетничкој вечери која је одржана на  Вјенчацу, а које је организовао Културни круг Невесиње, чији је и члан.

Учествовала је и на Поетско-ликовним сусретима који су одржани у склопу Невесињске олимпијаде, а била је и специјални гост на Шантићевом фестивалу пјесника у Мостару, као и на манифестацији поводом обиљежавања 50 година од оснивања Невесињске гимназије.

Радови ове талентоване пјесникиње уврштени су и у Зборник Првог фестивала завичајне поезије у Суботици.

Значајан број својих радова Милица Радовановић је посветила  темама из Отаџбинског рата. Њена пјесма „Митровдан“ која је проглашена за најбољи литерарни рад у конкуренцији средњошколаца, побудила је и највише емоција код читалачке публике.

Милици је најдража  недавно освојена награда на 8. Међународном конкурсу УСКОР –а „Божидар Ђуровић“, који његује  и чува српско ћирилично писмо.

-     Додјела награда уприличена је у Министарству иностраних послова у Београду, а било је то једно предивно дружење са младим пјесницима из земље и региона, које ће заувјек остати урезано у мом памћењу – подсјећа Милица.

Milica3

Милица се посебно захваљује Општини Невесиње од које је увијек имала подршку, као и Радио Невесињу, који је, како је нагласила, редовно пратио њен рад и успјехе.

За Милицу Радовановић са правом можемо рећи да је прави амбасадор Невесиња. Желимо јој пуно награда и у наредној години.

ВЕРИЦА ЧУПКОВИЋ

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520