-->

РЈЕШАВАЊЕ ВОДОСНАБДИЈЕВАЊА У НЕВЕСИЊУ КРЕЋЕ УБРЗАНОМ ДИНАМИКОМ

08 februar 2017

Помоћник министара финансија Републике Српске  Радмила Михић рекла је данас у Невесињу након састанка са општинским руководствоми представницима ХЕТ-а да ће реализација  Пројеката развоја водоводног и канализационог система ићи убрзаном динамиком и да се у наредних мјесец дана може очекивати расписивање тендера за  постављање пречистача на акумулацији Алаговац. Ако све буде текло према плану, потписивање уговора са извођачем могло би бити обављено у септембру ове године.

Mihic 12

У међувремену ће се радити друге компоненте пројекта које подразумијевају смањење губитака на водоводном систему, проширење водоводне мреже и припрему документације за прикључење алтернативног изворишта Удбина.

- Укључивање Јаме Удбина је веома важно и пожељно за водоводни систем јер отвара могућност комплетног и квалитетног снабдијевања питком водом општине Невесиње - сматра Михић. Она је нагласила да таквој инвестицији мора да претходи испитивање квалитета воде, издашности изворишта и хидраулични прорачун водоводне мреже. Михић је поздравила напоре општине да се ријеши ово стратешко питање.

Mihic 13

Начелник општине Миленко Авдаловић нагласио је да је општина на добром путу да плански и дугорочно ријеши питање снабдијевања питком водом.

- Постављањем  пречистача на језеру Алаговац ријешићемо проблем квалитета воде, али  уредно водоснабдијевање подразумијева и друге аспекте - рекао је Авдаловић додајући да је потребно ријешити  и губитке у водоводној мрежи. Зато Општина планира да уз помоћ Владе РС промијени старе азбестне цијеви у улицама Цара  Душана и Немањића гдје су регистровани највећи губици. Авдаловић каже да је потребно уклонити и дивље прикључке, те изградити колекторе за фекалне и отпадне воде у Миљевцу, Шеховини и  још неким приградским насељима.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520