-->

ПЛАКЕТА УНИВЕРЗИТЕТА ЗА НЕВЕСИЊСКУ УМЈЕТНИЦУ АНГЕЛИНУ ВУКОСАВ

18 septembar 2020

Не прође много времена а да нас млади суграђани не обрадују школским, научним, умјетничким или спортским достигнућима. За најновији лијеп глас о Невесињу заслужна је млада умјетница Ангелина Вукосав, апсолвент на Академији ликовних умјетности у Требињу. Прије неколико дана на Универзитету у Источном Сарајеву амбициозној и успјешној Невесињки са просјеком оцјена 9,75 од стране ректора проф. др Милана Кулића уручена је Плакета Универзитета за најбољег студента Академије у академској 2019/2020. години. Свечаности организованој поводом 28 година од оснивања Универзитета присуствовао је и министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске мр Срђан Рајчевић и други званичници.

Ангелина је добитник награде за најбољег студента Катедре графички дизајин Академије ликовних умјетности Требиње, а заслужила је и прву награду на Конкурсу редизајн знака (визуелни идентитет) Медицинског факултета у Фочи.

Angelina Vukosav 3

Млада невесињска умјетница каже да су за успјех потребни рад и упорност. Занимају је области из уже и шире умјетничке струке.

− Поље мог истраживања сада је преокупирано цртежом и графичким дизајном као ужом професијом и илустрацијом, фотографијом, сликарством, мозаиком и књижевношћу као широм области − објашњава Ангелина и напомиње да тренутно ради дипломски рад који представља комбинацију књижевности, умјетности и дизајна.

У питању је ауторска књига илустрованих пјесама за дјецу под називом Кроз башту у машту.

Angelina Vukosav 2

Млада невесињска умјетница каже да ресурсе идеја и мотива сваки човјек црпи из свог животног окружења и постојања, наглашавајући да свој карактер, интроспекцију и морал носи из прелијепе Херцеговине, односно Удрежња и Невесиња.

Ангелина је већ приредила неколико самосталних изложби у Србији. У Врбасу и Смедеревској Паланци публици су представљени експресивни пејзажи чији мотив је, како објашњава, природа којом је Невесиње нарочито обдарено, захваљујући коме и носи дубоку умјетничку инспирацију.

У умјетничком смислу нарочито је инспиришу стари добри руски мајстори попут Карла Павловича Брјулова и Исака Левитана.

Ангелина Вукосав има жељу да у скорије вријеме  изложбу подари и свом родном Невесињу.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520