-->

АМБАСАДОРКА КИНЕ У БИХ ЧЕН БО ПОСЈЕТИЛА ДНЕВНИ ЦЕНТАР У НЕВЕСИЊУ

08 april 2017

Амбасада Народне Републике Кине у БиХ донирала је Удружењу дјеце и омладине са посебним потребама „Моја нада“ 10 000 КМ за реновирање просторија, набавку едукативних играчака и КСАФА-м апарата, намјењеног раној хабилитацији говора и језика код дјеце са различитим степенима оштећења слуха и патолошким обрасцима говорне комуникације.

Тим поводом, данас су гости Дневног центра „Моја нада“ били амбасадорка Кине у БиХ Чен Бо, шеф Кабинета српског члана Предсједништва БиХ Наташа Зиројевић, супруга Младена Иванића Гордана Иванић, те неколико чланова дипломатског кора Кинеске амбасаде у БиХ, као и општински званичници.

 На пригодној свечаности, коју су за госте припремили особље и полазници Дневног центра, присутнима се обратила амбасадорка Чен Бо, изражавајући задовољство што је у прилици да гостује у Невесињу, посебно у овом Центру. Она је на фигуративан начин приближила дјеци и омладини Удружења своју земљу, упоредивши је са баштом пуном разних врста цвијећа, баш каква је и БиХ.

„У нашој башти, такође, расте разно цвијеће, али сваки цвијет обасјава исто сунце. И у Кини, постоје дјеца попут вас, али исто тако, у Кини постоје маме, тате и људи који их безгранично воле, као што ваши воле вас“, рекла је амбасадорка Кине.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић, импресиониран залагањем особља да полазницима Дневног центра сваки дан учине љепшим, рекао је да ће Општина настојати да пружи што већу економску, али и сваку другу подршку овом Удружењу.

,,Моји осјећаји су данас помијешани. Са једне стране морамо да се суочимо са чињеницом да велики број дјеце не може без овога Удружења и без помоћи вриједних жена које су га основале. Са друге стране сам импресиониран поступком госпође амбасадорке, госпође Иванић и госпођице Зиројевић, што су својим присуством у једном малом херцеговачком мјесту, једном малом, али великом удружењу пружиле велику материјалну, а посебно моралну помоћ. Импресиониран сам и ентузијазмом васпитачица, које свакодневно бију битку да би овој дјеци и њиховим родитељима дале наду за живот”, истакао је Авдаловић.

У име Удружења „Моја нада“ захвалнице и поклоне гостима је уручила директорица Славица Булут, а полазници су им уприличили пригодан културни програм. Тако је још једном из ове установе послата порука о љубави, хуманости и вољи за животом.

Амбсадорка Кине Чен Бо данас је имала посебан састанак са начелником општине Миленком Авдаловићем. Разговарано је о привредним темама и могућој сарадњи са кинеским инвеститорима.

 

 

 

Тања Ивковић

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520