-->

НЕВЕСИЊСКА БОЛНИЦА ПОНОС ОПШТИНЕ, АЛИ И РЕГИОНА

16 mart 2023

Традиција дуга скоро девет година, савремена опрема, одлични услови и стручњаци свјетског нивоа, чине Болницу Невесиње једном од најбољих у региону.

У протеклој години, у овој здравственој установи урађено је око 14.000 амбулантних прегледа, 2.200 болничких лијечења, око 250 порода и велики број оперативних захвата, пише РТРС.

Пацијенти који стижу из свих дијелова Херцеговине, Републике Српске, БиХ, Црне Горе чији се број из дана у дан повећава, услове и медицинско особље Болнице Невесиње оцјењују највишом оцјеном.

– Ја сам ближе Требињу, али сам се одлучила да дођем за Невесиње и била сам лани у априлу сву могућу пажњу су ми посветили и излијечили ми оно због чега сам заправо и дошла. И опет сам, ево дошла овдје – каже Мара Лекић из Љубиња.

Мала болница, а велики људи – тако се најчешће описују запослени у овој здравственој установи. Због обима посла – кадра недостаје, али ниво дисциплине и одговорност у раду су на првом мјесту.

 –Постоје тешки дани и мање тешки дани, углавном пацијенти су задовољни. Трудимо се да будемо најбољи, за сада се показало да је добро да су пацијенти задовољни. Ријетко има слободан кревет на нашем одјељењу – наглашава Сања Скочајић, одјељенска медицинска сестра.

Наставили су сарадњу с универзитетским професорима из Београда и направили искорак у хирургији и гинекологији, тако да биљеже највише пружених услуга када је ријеч о хируршкој дисциплини.

– Видим да је сада тренд да смо све траженији и да је потреба за тим лијечењем, нажалост то су тешки пацијенти, све израженија, што негдје могу повезати с чињеницом да је иза нас та тешка борба с короном која је оставила посљедице гдје се пацијенти нису редовно јављали и редовно контролисали и сада имамо праву епидемију малигних обољења, али на жалост пацијената у одмаклим фазама болести – рекао је Велибор Миливојевић, директор Болнице Невесиње.

Болница Невесиње 2014. године када је и почела да ради била је у потпуности опремљена новом опремом, која је због константног кориштења дотрајала, а једним дијелом и застарјела. Временом су је обнављали, а захваљујући министарству здравља и Фонда здравственог осигурања добили су нови ЦТ апарат који ће након обуке кадра бити доступан и за амбулантне прегледе.

РТРС

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520