-->

ВЛАДА СРБИЈЕ ДАРОВАЛА НЕВЕСИЊСКУ ОСНОВНУ ШКОЛУ

23 septembar 2023

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Србије Ђорђе Дабић и народни посланик у Скупштини Србије Милимир Вујадиновић посјетили су данас Основну школу „Ристо Пророковић“ у Невесињу и том приликом уручили 20 лаптоп рачунара.

skooolaaa2

Директорица школе Мара Шаран упутила је гостима срдачну добродошлицу и захвалила им се на поклону.

„Наша школа је у задње двије године добила значајна средства од Владе Србије. Огромну захвалност у име Невесиња, школе, ученика и радника дугујемо државном секретару Ђорђу Дабићу и народном посланику, нашем земљаку, Милимиру Вујадиновићу, као и предсједници Владе Србије Ани Брнабић и предсједнику Александру Вучићу за сва улагања, бригу и помоћ нашој школи“, поручила је Шаран.

У знак добре сарадње директорица им је уручила и захвалнице уклесане на херцеговачком камену.

skooolaaa1

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Србије Ђорђе Дабић рекао је да Србија на иницијативу предсједника Вучића гради блиске односе са Републиком Српском и да им је циљ да успоставе директну комуникацију између ресорних министарстава са локалним управама у Републици Српској.

„У наредном периоду можете да очекујете да ће бити више оваквих акција. Невесиње је прва општина са којом смо успоставили овакву врсту сарадње и мени је велико задовољство што сам у име Министарства државне управе и локалне самоуправе овој школи уручио 20 лаптоп рачунара“, изјавио је Дабић, додајући да је Дрина само ријека, а никако граница.

Он је истакао да Република Српска може да рачуна на помоћ Србије апсолутно у свему, јер Србија је увијек уз свој народ.

skooolaa

Народни посланик у Скупштини Србије Милимир Вујадиновић казао је да је данашња посјета основној школи у Невесињу симболични наставак онога што је стратешко политичко опредјељење Србије, а то је апсолутно повезивање са српским народом у региону. Он је подсјетио да је Србија у Републику Српску посљедњих година уложила око 107 милиона еура кроз директне пројекте.

„Административне границе на Балкану поштујемо, али оне не могу бити препрека када је у питању сарадња народа са једне и друге стране те линије. Идеја наше државе је да свако наше дијете из региона бар једном током школовања посјети државу Србију и њене најважније институције и тиме покажемо да је Београд центар окупљања нашег народа на Балкану у политичком, економском, културном и сваком другом смислу, свакако рачунајући на то да су државе у којим живе и њихове државе“, закључио је Вујадиновић.

skollaa

Пригодан програм добродошлице у холу зграде Централне школе за госте из Србије уприличили су чланови хора, музичке и рецитаторске секције. Заједно са директорицом и њеним сарадницима гости су обишли и просторије Мале школе.

skooolaa3

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520