-->

ПРОМОВИСАНЕ КЊИГЕ РАНКА ГОЈКОВИЋА: ВЕЗЕ СРБА И РУСА ЈАЧЕ ОД НЕПРИЈАТЕЉА

19 avgust 2017

У организацији Општинске борачке организације Невесиње и Општинског одбора „Просвјете“ синоћ су у Градској галерији представљене књиге православног публицисте Ранка Гојковића „Знаменити Срби у руској историји“ и „Знаменити Руси у српској историји“.

Књиге засноване на историјским чињеницама дају одговор на питања блиских односа два народа и објашњење   великог утицаја и помоћи Русије у временима када је то било најпотребније српском народу.

Ranko 2

У име домаћина присутне је поздравио предсједник Одбора РВИ у Борачкој организацији РС Војин Гушић поручивши да су овакве промоције прилика да ширимо братску љубав и истину међусобних односа два истовјерна народа.

̶  Треба да његујемо христолику љубав и да се окренемо правим вриједностима које долазе са истока, а не да падамо под утицај глобализма – истакао је Гушић.

Ranko 3

Аутор Ранко Гојковић рекао је да је посебан доживљај говорити у Херцеговини, нагласивши да није случајно што је у књизи „Знаменити Срби у руској историји“ понајвише Херцеговаца.

̶  Ова светосавска земља и данас одгаја истинске хероје и нигдје не постоји тај свесрпски осјећај  као у Херцеговини – истакао је Гојковић . Он је рекао да му је идеју да напише диптих дао његов велики пријатељ, уредник „Руске народне линије“ Анатолиј Димитријевич Степанов, за кога је рекао да је истински православни витез.

Књиге су посвећене ликовима и дјелима знаменитих Срба и Руса који су током вијекова доприносили богатој руској и српској историји - економски, војно, културно или на друге начине.

̶  Промислитељске, мистичне везе између Срба и Руса грађене су вијековима и ниједан непријатељ није успео да  их покида  ̶   нагласио је Гојковић.

У синоћњем програму  учествовали су  глумица Драгана Матрак Буквић и композитор Горан Дука.

Ranko 4

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520