-->

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА НЕВЕСИЊЕ ПРИРЕДИЛА ПОЕТСКО-МУЗИЧКО ВЕЧЕ

20 mart 2024

Поводом Свјетског дана поезије Народна библиотека Невесиње приредила је поетско-музичко вече, а гости су били Сњежана Ђоковић из Источног Сарајева и писац, пјесник и кантаутор Владимир Пешић из Београда.

Вече је уприличено у Галерији Центра за културу „Небојша Глоговац“, а водитељ је била Љиља Ивезић.

poetsko vece publika

Сњежана Ђоковић каже да је ово њен други долазак у Невесиње и да је добродошлица у овај град увијек топла и срдачна. Невесињској публици представила је збирку поезије „Отисак нити“ која садржи три комплементарна циклуса.

– Свјетски дан поезије је веома важан дан за све нас који пишемо, а пошто је данас и Свјетски дан среће сматрам да срећа и поезија требају да буду повезане. Многи сматрају да се поезија пише када има пуно бола у пјеснику, али ја тврдим да се из пера може изњедрити јако добра поезија и када је човјек срећан – поручила је Ђоковић.  

Она је додала да ускоро из штампе излази и друга књига поезије „Трновити сан“.

Ово вече  је било посебно, а за то је заслужан Владимир Пешић који се представио на један занимљив и другачији начин. Уз звуке гитаре и усне хармонике смјењивале су се његове љубавне, социјалне и родољубиве пјесме које је сам компоновао.

– Први пут сам у Невесињу, али сам пуно слушао и читао о овом граду, а посебно ме занимају историјске чињенице које су везане за ово подручје- рекао је Пешић.

Он је изразио жељу да присуствује Невесињској олимпијади о којој је пуно читао.

На конкурсу који је Нароодна библиотека расписала поводом Свјетског дана поезије за ученике ОШ „Ристо Пророковић“ вечерас су представљени најбољи радови. Своје пјесме читали су награђени ученици Анђела Зубац и Андрија Вуковић. Директорица Народне библиотеке Невесиње Дајана Јонлија уручила им је тим поводом пригодне поклоне.

poetsko vece ucenici

poetsko vece pjesnici1

bibl 1

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520