-->

ОПШТИНСКА БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА НЕВЕСИЊЕ: НЕМАМО ПРАВО ДА ЋУТИМО

23 maj 2024

„Ми Срби немамо право да ћутимо када је ријеч о данашњем гласању о резолуцији о Сребреници на сједници Генералне Скупштине Уједињених нација. Немамо право да ћутимо због наших предака, а сваки Србин има неког блиског претка који је страдао од усташке каме или бачен жив у бројне јаме или искасапљен на најмострузнији начин, како људски ум не може замислити или је страдао у неком од усташких или њемачких логора. Немамо право и не можемо ћутати, јер из нас говоре мученици из Јасеновца, Пребиловаца, Јадовна, Бивољег Брда, Коритске јаме и других стратишта за Србе у Независној држави Хрватској, чији је спонзор била фашистичка Њемачка, земља која је начинила највећи злочин против човјечности у историји, у периоду Другог свјетског рата од 1941-1945. године“, поручили су из ОБО Невесиње. Даље се наводи:

„И сада та Њемачка предлаже да се усвоји резолуција о геноциду у Сребреници, гдје се, истина, десио ратни злочин, као и многи други злочини сва три народа у несретном грађанском рату насталог послије распада, уништења, под спонзорством опет тог „запада“ суверене, међународно признате државе СФРЈ Југослваије. А Срби су и у задњем рату само бранили слободу, свој народ, своју територију и право да буду своји на своме! Ова резолуција је покушај да се измјени историја, да се заборави на најстрашнији геноцид у историји човјечанства, а проглашавање слободарског, херојског, малог, а у ствари великог, српског народа геноцидним. Јер, Срби су трн у оку тзв. међународној заједници, јер Срби неће да се покоре једноумљу са запада, јер се боре за истину, правду и слободу, јер не дозвољавају да им други кроје како ће живјети и ко ће им бити пријатељи, јер неће да ћуте“.

У саопштењу ОБО Невесиње се закључује да се глас Србина увијек чуо − и у Првом свјетском рату и Другом свјетском рату и грађанском рату насталом уништавањем суверене државе од стране тог истог „запада“, али и данас.

„Предсједник Вучић је говорио у име цијелог српства, сваког Србина и Српкиње, а ми ћемо говорити у сваком граду Републике Српске о истини, о правди, о слободи, о основним постулатима и моралним начелима којим се водио и водиће храбри, поносни, српски народ. То нам је остало од Немањића, од цара Лазара, од Карђорђа, од свих наших Милоша, наших Угљеша, наших Милица, Милунка, наших хероја погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату, од свих наших предака. Они говоре из нас и ми нећемо и не можемо и не смијемо да ћутимо“, поручили су из невесињске Борачке организације.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520