-->

ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА ТРЕБИЊЕ ОБИЉЕЖИЛА КРСНУ СЛАВУ

20 novembar 2017
Полицијској управи Требиње данас је обиљежена крсна слава Министарства унутрашњих послова Републике Српске – Свети архангел Михаило, а тим поводом служен је помен погинулим припадницима полиције са подручја Херцеговине и положено цвијеће на новоизграђено Спомен-обиљежје.
Помену који је служио Негово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије уз саслужење свештенства у цркви Светог цара Лазара у кругу Полицијске управе Требиње, претходили су вјерски обред и ломљење славског колача.
Начелник ове полицијске управе Жарко Лакета истакао је да је слава посвећена изградњи Спомен-обиљежја, које је завршен прије неколико мјесеци, те уручио захвалнице донаторима који су помогли његову изградњу.
Говорећи о резулатима рада, Лакета је истакао да је стање јавног реда и мира, као и безбједности саобраћаја, на изузетно задовољавајућем нивоу, истичући да полиција предано и одговорно ради свој посао.
„Ова Полицијска управа спремна је да се ухвати у коштац са свим изазовима, а посебно радимао на превенцији у борби против тероризма, илегалних миграција и организованог криминала“, рекао је Лакета, напомињући да је сарадња са грађанима сваким даном све боља и да је велики број кривичних дјела разријешено захваљујући управо њиховим дојавама.
 
PU Trebinje 2
Крсну славу припадницима Полицијске управе честитао је и градоначелник Требиња Лука Петровић који је пожелио да наставе као и у претходном периоду да раде на очувању безбједности грађана и њихове имовине и да постижу добре резултате.
Он је истакао да 30 имена полицајаца уклесаних на Спомен-обиљежје испред Полицијске управе који су живот дали за слободу и мир, за Требиње и Републику Српску, треба да буду трајна опомена свима да се достојно понашају на позицијама које заузимају.
Срећну славу припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске пожелио је и владика Григорије, који је истакао да су за поштовање јер раде одговоран, тежак и частан посао.
Он је рекао да је јако важно поштовање оног другога и да су кроз историју и напредак цивилизације људи схватали да су неке службе теже и одговорније, па су захтијевале и мало другачију одјећу, како би се скренула пажња да је те људе потребно поштовати.
„То одијело значи да би нас остале опомињали да се ти људи налазе на једној тешкој служби и да треба да буду поштовани. Када год наружимо неког човјека, ми ружимо цијело човјечанство, поготово када ружимо људе које представљају важне и одговорне службе“, рекао је владика Григорије.
Он је истакао да је велики број гостију на обиљежавању крсне славе знак поштовања, али и доброг рада и начелника и свих службеника и Полицијске управе Требиње.
Обиљежавању крсне славе Светог архангела Михаила присуствововали су народни посланици из Херцеговине, представници општина, те велики број гостију.
 
СРНА

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520