-->

ВУЧИЋ ОТВОРИО МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПРИВРЕДЕ У МОСТАРУ

10 april 2018

Предсједник Србије Александар Вучић, у Мостару је отворио Међународни сајам привреде.

Привредна комора Републике Српске, у сарадњи са Владом Српске, организује заједнички наступ домаћих привредника на 21 сајму привреде у Мостару.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас Срни у Мостару да 21. сајам привреде представља регионални скуп и прилику да се разговара о сарадњи, развоју и привреди, али и политичким, европским и питањима безбједности.

"Овдје борави и премијер Бугарске /Бојко Борисов/, а Бугарска је и предсједавајућа ЕУ, што говори о томе да смо причали и о европским темама", додао је Додик.

Додик је истакао важност чињенице да је Србија партнер 21. сајма привреде у Мостару, те оцијенио да је овогодишњи сајам најпосјећенији, најмасовнији.

Говорећи о јучерашњем састанку који су он и предсједник Србије Александар Вучић имали са представницима Срба у Мостару, Додик је нагласио да је политички статус српског народа у ФБиХ неадекватан и незадовољавајући.

"Траже се рјешења која не зависе само од нас. Пажња је била усмјерена на то како помоћи представницима Срба овдје да ријеше неке своје локалне и животне проблеме везано за путеве, заједничке објекте, културне манифестације. У том погледу Србија и Српска су обећале помоћ нашим људима овдје", рекао је Додик.

Предсједник Србије Александар Вучић, који је данас свечано отворио 21. Међународни сајам привреде у Мостару, поручио је да се границама не може зауставити бизнис и да добра регионална сарадња свима доноси корист.

"Мостар је постао центар Херцеговине, БиХ и центар цијелог региона", рекао је Вучић, обраћајући се бројним званичницима и изразио наду да ће тако бити и наредних година када се организује овакав сајам.

Он је истакао да је сарадња све што је региону потребно, сарадња као "искупљење за све свађе и глупости урађене у претходном периоду".

Вучић је захвалио и члану Предсједништва БиХ Драгану Човићу који је показао како је бити прави домаћин и изразио увјерење да Мостар може бити важно мјесто окупљања, те позвао привреднике у Србију гдје их чекају пријатељи и добри домаћини.

Човић је истакао да је Мостар и БиХ широког и великог срца када јој долазе драги гости.

Он је истакао да је БиХ земља која претендује да буде дио ЕУ и да су присутни званичници из региона и препознали да БиХ има једини пут као европски пут.

Човић је захвалио предсједнику Бугарске, која је предсједавајућа ЕУ, као и Хрватској што су олакшали БиХ да узбрза европски пут и да се БиХ а стабилизује као модерна европска земља, као и да осигура потпуну равноправност кроз легитимне представнике конститутивних народа на сваком дијелу БиХ.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520