-->

ТАМИНЏИЈА: У ОВОЈ ГОДИНИ САНАЦИЈА ВИШЕ ПУТЕВА У ХЕРЦЕГОВИНИ, АЛИ СЕ МОРАЈУ ЗНАТИ ПРИОРИТЕТИ

12 jun 2019

Народни посланик Илија Таминџија рекао је да нико из општине Невесиње није тражио да се одустане од изградње регионалног пута Невесиње-Берковићи, већ да Владa Републике Српске направи приоритете у реконструкцији путне мреже у источној Херцеговини.

Таминџија је, током сједнице Народне скупштине РС, истакао да је општина Невесиње од Владе РС тражила да се магистрални пут Невесиње-Мостар само стави у врх приоритета за санацију, јер је један од најфреквентнијих у Херцеговини.

“Тражили смо коначно рјешење за тај пут, гдје је приједлог изградња тунела дужине један километар, за шта је потребно око 25 милиона КМ и да се средства за пут ка Берковићима преусмјере на овај овај пројекат, јер је приоритетнији“, навео је Таминџија.

Значајна средства, навео је он, планирана су и за санацију пута Требиње-Љубиње-Столац.

Он је истакао да су „Путеви Српске“ у прошлој години финансирали санацију неколико улица у Невесињу и Требињу, да су изградили дио обилазнице од Гучине до Мокрих Долова, те да је завршен тендер за мост на великој обилазници око Требиња.

„Велика обилазница ће бити завршена у року од три године, због чега је подршка Владе и Путева више него значајна“, навео је Таминџија.

Према његовим ријечима, најзаслужнији за више десетина милиона КМ за путну мрежу у Херцеговини у овој години је премијер Радован Вишковић, чија је иницијатива била да се почне са рехабилитацијом пузне мреже у овом дијелу Српске.

Значајна средства, казао је Таминџија, Путеви ће ове године издвојити и за пут Фоча-Тјентиште, наводећи да је у ранијем периоду успјешно ријешена изградња пута преко превоја Чемерно.

„Колико је новца уложено у рјешење Чемерна, могла се рехабилитовати цијела путна мрежа Херцеговине. Али Чемерно је био приоритет над приоритетима и успјешно је реализован“, навео је Таминџија.

TREBINJELIVE, HERCEGOVINA PRESS

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520