-->

СТАЊЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ У ХЕРЦЕГОВИНИ ЗАДОВОЉАВАЈУЋЕ: НАЈВИШЕ СЕ КРШИО ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС

20 maj 2020

Од почетка ванредне ситуације и проглашења ванредног стања у РС, изазваног пандемијом вируса корона, Полицијска управа Требиње је евидентирала 141 нарушавање јавног реда и мира у којима је почињен 291 прекршај везан за непоштовање мјера у ванредном стању у источној Херцеговини.

Ово је на данашњој конференцији за новинаре рекао начелник ПУ Требиње Синиша Лакета.

Он је додао да је највише прекршаја евидентирано у Требињу, а ријеч је, углавном о кршењу полицијског часа и окупљања у већим групама, међу којима је било и окупљања малољетника у Требињу и Невесињу. Пензионери у источној Херцеговини су само у четири случаја прекршили прописане мјере о ограничењу кретања.

ПУ Требиње је документовала и седам кривичних дјела против здравља људи, јер су појединици кршили мјере изолације издате од надлежних органа РС.

Евидентиран је и један прекршај изазивања панике, након што су на друштвеним мрежама омаловажавани полицијски службеници који проводе мјере везане за пандемију вируса корона.

Лакета је безбједносну ситуацију у источној Херцеговини, од увођења ванредних мјера и ванредног стања изазваног вирусом корона, оцјенио задовољавајућом, додавши да су се Херцеговци, углавном, придржавали мјера Републичког, градског и општинских штабова за ванредне ситуације.

На конференцији за новинаре је речено да је у априлу евидентирано 12 кривичних дјела, од којих девет општег криминалитета, два привредног кримининалитета и једно из области безбједности саобраћаја, а догодила су се и три насеља у породици.

У прошлом мјесецу се догодило 20 саобраћајних незгода у којима је лакше повријеђено седам особа.

Мигранти

Начелник ПУ Требиње Синиша Лакета је на данашњој конференцији за новинаре рекао да се у наредном периоду може очекивати већи прилив миграната на подручју источне Херцеговине, да ће мигрантске руте, вјероватно, остати исте, а да ће полиција појачати активности на спречавању илегалног пребацивања миграната.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520