-->

ТАМИНЏИЈА: ВУЧИЋА ЋЕ ХЕРЦЕГОВЦИ ПАМТИТИ ПО ДЈЕЛИМА

08 maj 2021

 

Народни посланик из Невесиња Илија Таминџија захвалио је предсједнику Србије Александру Вучићу за све што је до сада учинио за Херцеговину, као и за најављену подршку овом дијелу Српске.

Вучић је најавио помоћ за четири мање општине, међу којима је и Невесиње.

– Предсједника Србије Александра Вучића Херцеговци ће памтити по дјелима, јер све што је обећао до сада и реализовао је – рекао је Таминџија Срни.

Он је навео да је Вучић подржао и подржава обнову Саборног храма Свете Тројице у Мостару који је један од симбола града на Неретви и један од доказа српског постојања на овом тлу.

– Захваљујући средствима Владе Србије гради се Православни духовни центар у Мркоњићима, родном мјесту Светог Василија Тврдошког и Острошког. Србија је изградила ђечији вртић у Требињу који и носи име те државе, а подржала је и реконструкцију Старог града у Требињу – додао је Таминџија.

Он је подсјетио да је Влада Србије, од када је на челу ове државе Вучић, издвојила и средства за градњу водовода у селу Баљци у Билећи, као и средства за доградњу и реконструкцију Дома културе у Невесињу.

Према његовим ријечима, Србија је обезбиједила и средства за пут Фоча – Тјентиште, једну од фреквентнијих дионица која би инфраструктурно повезала грађане Србије и Српске.

За ову дионицу Србија је издвојила пет милиона евра.

– Милионске износе Србија је, захваљујући њеном предсједнику Александру Вучићу и Влади, издвојила и издваја да би у Херцеговини били реализовани бројни пројекти који су од вишеструког значаја. Један од тихпројеката је и градња аеродрома у Требињу – истакао је Таминџија.

Он је поручио да до сада ниједан предсједник Србије на коју је Херцеговина, као и цијела Српска наслоњена, није показао оволико интересовање за овај дио Републике Српске.

Таминџија је рекао да ће Вучић бити уписан великим словима у историју овог краја, као државник Србије који није само декларативно истицао братске везеХерцеговине, односно Српске и Србије него је и “дјелима показао да смо исти народ са двије стране Дрине”.

– За Херцеговину која је одувијек имала посебно близак однос са Србијом оваква подршка је од великог значаја, не само што се то види кроз бројна дјела које Србија реализује, него што је то и доказ да имамо нашу браћу у тој држави која су, кад нам затреба, ту за нас – нагласио је Таминџија.

Он је посебно истакао да је оваква и оволика подршка Србије, између осталог, резултат блиске сарадње предсједника Србије Александра Вучића и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

СРНА

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520