-->

ТО ШТО НЕВЕСИЊЕ ОДОЛИЈЕВА ПАНДЕМИЈИ ВИРУСА МОТИВ ДА СЕ ИСТРАЈЕ У ПРЕВЕНТИВНИМ МЈЕРАМА

08 april 2020

На данашњем састанку општинског Штаба за ванредне ситуације разматране су превентивне мјере за спречавање ширења вируса корона, али и све актуелнији проблем избијања пожара.

У општини Невесиње нема потврђених ни сумњивих случајева заразе вирусом корона. Мјера кућне изолације истекла је свим лицима, осим за 18 возача којима је прописан посебан режим превенције. У Хигијенско-епидемиолошку службу Дома здравља још увијек се нису јавиле 43 особе које обављају пословне активносту у Херцеговачко-неретванском и Западно-херцеговачком кантону иако су, према ранијим закључцима Штаба, биле дужне да то ураде.

„ То што Невесиње још увијек одолијева пандемији вируса не смије бити разлог за опуштање, него још већи мотив да се истраје у превентивним мјерама“, поручено је са данашњег састанка.

stab 2

Штаб је усвојио закључак да се лицима која су дошла у Невесиње након 1. априла са подручја гдје су регистровани обољели од вируса корона уруче рјешења о кућној изолацији.

Из Полицијске управе је потврђено да претходне ноћи полицијски час у Невесињу није поштовало шест грађана, махом млађе животне доби. Из полиције упозоравају да су казне за овај прекршај 500 КМ.

У Невесињу данас у координацији Цивилне заштите почиње дезинфекција стамбених зграда, а биће настављено и прање градских улица. Представници мјесних заједница задужени су за дистрибуцију заштитних маски и рукавица које је обезбиједио Савез општина Источне Херцеговине.

Из Црвеног крста су потврдила да су до сада подијелили 120 хуманитарних пакета социјално угроженим породицама. Центар за социјални рад за 62 корисника новчане помоћи уручиће прехрамбено-хигијенске пакете које је Влада Републике Српске обезбиједила у сарадњи са Тропик продавницама.

На данашњем састанку општинског Штаба за ванредне ситуације изражена је забринутост због све чешћег избијања пожара на територији општине Невесиње, а посебно због сумњи да је узрок људски фактор. Изричито је забрањено паљење ватре и употреба отвореног пламена на приватним и јавним површинама, а сва лица која се не буду понашала у складу са законским прописима биће санкционисана.

Штаб је забранио кориштење Градског стадиона за обављање спортских и других активности уз упозорење да ће сваки неовлаштени улазак бити санкционисан од стране надлежних органа.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520