Nevesinje

Након двомјесечних радова јуче је завршена реконструкција далековода КИФИНО СЕЛО чиме ће потрошачи у више села невесињске општине добити стабилније снабдијевање електричном енергијом.

На дионици Миљевац- Батковићи – Дреновик – Братач обновљено је 8950 метара трасе старог и изграђено 600 метара новог далековода. Радове су изводили радници теренских јединица „Електро-Херцеговине“ из Невесиња, Гацка и Требиња.

Директор предузећа Огњен Куљић каже да је 51 дрвени стуб замијењен бетонским и да су умјесто старих електро водова постављени нови, знатно већег пресјека. Куљић наглашава да је овом значајном инвестицијом управа предузећа показала опредијељеност да се побољша стабилност у електро снабдијевању. Он је изразио задовољство што су радници „Електро-Херцеговине“ наишли на разумијевање потрошача који су у претходна два мјесеца често остајали без струје. Очекује да ће након ове озбиљне инвестиције напајање електричном енергијом на реконструисаној дионици бити стабилно.

− Стари далековод рађен је још седамдесетих година прошлог вијека и било је крајње вријеме да се изврши реконструкција − закључио је Куљић.

KS 2

KS 3

KS 4

KS 5

Одложена утакмица 5. кола Прве рукометне лиге РС Херцеговина – Јединство биће одиграна сутра (петак). Сусрет у Спортској дворани „Невесињка“ почиње у 18 часова.Невесињски љубитељи рукомета имаће прилику да погледају одмјеравање снага јединих непоражених екипа ове сезоне.

Овогодишње првенство је, иначе, доста уједначено и за сада се не назире фаворит за освајање титуле. Са четири стартна пораза непријатно су изненадиле екипе Дрине и Дервенте које су дуго година биле у самом рукометном врху Републике Српске.

Незапослени борци Војске Републике Српске који се налазе на евиденцији Завода за запошљавање РС и даље се могу пријавити на Јавни позив за подношење захтјева за новчану помоћ социјално угроженим незапосленим борцима Одбрамбено - отаџбинског рата Републике Српске од прве до пете категорије, млађим од 60 година који је расписало Министарство рада и борачко - инвалидске заштите РС, саопштено је из Општинске борачке организације Невесиње.

Захтјев за новчану помоћ се подноси општинском органу управе надлежном за послове борачко - инвалидске заштите и заштите жртава рата.

Из Борачке организације подсјећају да је са ресорним министарством договорена мјесечна исплата по јавном позиву и могућност да борци који раније нису предали захтјев то ураде сада.

Невесињски кик боксери, чланови државне репрезентације, Новица Терзић и Дејан Драговић, завршили су учешће на Свјетском првенству у Италији поразима у четвртфиналу.

Терзић је у категорији до 79 кг, након бриљантне побједе против представника Гватемале, поражен од Украјинца Артура Борисова, док је Дејан Драговић у категорији до 94 кг заустављен од Микела Крешака из Пољске. Невесињци су насупали у дисциплини кик лајт.

На Свјетском првенству у Италији учествује око 1400 такмичара из 70 земаља.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520