-->

РУКОМЕТАШИ ИЗ НЕВЕСИЊА ВЈЕРУЈУ У БОЉЕ РЕЗУЛТАТЕ: ХЕРЦЕГОВИНА СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ

03 februar 2024

Рукометни клуб Херцеговина Невесиње се не предаје у борби за опстанак у елитном друштву и вјерује да у другом дијелу може да избори жељену позицију.

Они су одиграли заостали меч трећег кола против Извиђача у којем су поражени 23:39, тако да су остали на шест освојених бодова пред други дио првенства. Ипак, актуелни шампион је у овом моменту пуно квалитетнија екипа, а Херцеговина ће своје бодове да тражи против тимова који су још сличног квалитета.

Клуб је за сад појачао десно крило Филип Бебек, који долази из Чапљине. Иначе је прошао рукометну школу Извиђача.

Предсједник клуба Миле Уљаревић истиче да то није једино појачање те да им слиједи и меч Купа БиХ у Бањалуци.

- Желимо да до старта другог дијела првенства 10. фебруара још доведемо и голмана. Екипа је добро радила у припремном периоду, тако да се надамо најбољем. Дошао је и Бебек на позицији десног крила и сигуран сам да ћемо дати све од себе да останемо у елитном рангу што би пуно значило за наш клуб и град. Слиједи нам и куп у Бањалуци, гдје је искрено Борац фаворит - истиче Уљаревић.

Невесињци у појединим дуелима у првом дијелу првенства нису имали ни среће, а клуб из малог херцеговачког мјеста се бори како би преживио у Премијер лиги БиХ.

- Сигурно да је тешко да доведемо појачање у Невесиње, јер искрено већина тих играча чека ангажман у веће средине тако да морамо да их чекамо и надамо се да ће пристати. Што се тиче подршке клубу ријешили смо то кроз институције. Да није подршке надлежних тешко бисмо издржали такмичење и на томе им захваљујемо. Имамо подршку и наших суграђана, мечеви су добро посјећени и надамо се да ће бити уз нас и у другом дијелу сезоне када нам слиједи борба за опстанак - додао је Уљаревић.

Оно на што су у Херцеговини поносни јесте добар рад са младима. Неколико рукометаша већ је скренуло пажњу јачих клубова.

- Настојимо да дамо шансу и нашим младим играчима да напредују и буду све бољи кроз такмичење у првенству БиХ. Имамо доста наших рукометаша у тиму. Сигурно да смо поносни на то што имамо репрезентативце у својим редовима и што су поједини скренули пажњу финансијски јачих клубова. Нама је сигурно тешко да их задржимо, посебно ако се одлуче на школовање или даљи напредак, али настојимо док су у Херцеговини да имају све услове за квалитетан рад и напредак - додао је Уљаревић.

Парови купа

Овог викенда играју се мечеви другог преткола Купа БиХ. У њима се састају, субота: Борац - Херцеговина (17 часова) , Криваја - Слога (19 часова, замијењено домаћинство), Маглај - Коњух (18 часова). У петак је игран дуел Грачаница - Чапљина. Пласман у четвртфинале директно су осигурали Извиђач, Вогошћа, Слобода и Леотар. У овој фази играће се два меча.

ГЛАС СРПСКЕ

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520