-->

У ДОМУ КУЛТУРЕ УПРИЛИЧЕНА СВЕЧАНОСТ ПОСВЕЋЕНА НАЈУСПЈЕШНИЈИМ НЕВЕСИЊСКИМ ОСНОВЦИМА

10 jun 2024

У Дому културе „Небојша Глоговац“ вечерас је одржана традиционална манифестација „Дан ученичких постигнућа“ на којој су додијељене награде и дипломе најуспјешнијим ученицима Основне школе „Ристо Пророковић“.

На свечаној приредби најуспјешнијим ученицима деветих разреда уручене су дипломе „Вук Караџић“. Ово цијењено школско признање добили су Урош Шиљеговић, Николина Бендераћ, Лана Глоговац, Тамара Лојпур и Јован Вујадиновић.

uros24

За ђака генерације проглашен је Урош Шиљеговић, који је ово школско признање заслужио одличним успјехом, примјерним владањем и запаженим резултатима на регионалним и републичким такмичењима из математике и физике.

Урош истиче да му је велика част што је добио ово признање, али додаје да није било лако постићи овако добре резултате. Рекао је да планира да упише Гимназију, а послије тога волио би да студира неки од техничких факултета.

postignuca24 26

На приједлог предметних наставника Наставничко вијеће је донијело одлуку да се посебне дипломе додијеле ученицима Василију Ковачу и Лани Терзић за успјех постигнут из предмета Физичко васпитање. Ову диплому је добила и Николина Бендераћ за одличан успјех из руског језика, као и Славен Кљакић за запажен успјех из историје.

postignuca24 21

Невесињски основци били су успјешни и на спортским такмичењима за шта су им уручене пригодне награде и признања. Атлетичари Лана Терзић, Василије Ковач и Никола Ковачић освојили су три златне медаље на Републичком такмичењу.

postignuca24 odbojkasice

Златном медаљом на Републичком такмичењу такође су се окитиле одбојкашице: Ивана Чабрило, Наталија Перовић, Елена Милановић, Ана Вучковић, Сара Мучибабић, Јована Ћеклић, Елена Куљић, Клара Савић, Елена Милошевић, Милица Ивезић, Наташа Ботић и Мила Кљакић.

Признање за марљив рад добиле су и новинарке Николина Цвијетић и Лана Трбоња.

Посебна захвалница уручена је Михајлу Вујичићу за све позитивне животне вриједности и љубав коју је дијелио са својим другарима и наставницима.

Директорица школе Мара Шаран истакла је да је вечерас приказан само дио успјеха невесињских основаца.

– Захваљујем се родитељима који су васпитали ову дивну дјецу, која су својим радом и трудом постигли значајне резултате – рекла је Шаран.

Начелник општине Миленко Авдаловић честитао је свим ученицима и њиховим родитељима на овим изузетним успјесима и пожелио им много среће у даљем школовању.

Присутне је поздравио старјешина Саборног храма Младен Чалија, који је рекао да је уживао у вечерашњем програму који је био пун енергије, слободе и дјечије маште.

– Од ове дјеце имамо шта да научима и са њима треба да се поносимо – нагласио је Чалија.

Пригодан културно – забавни програм за своје другаре припремили су чланови музичке, рецитаторске и драмске секције. Програм су водиле Ана Вучковић и Ана Вујичић.

Награде и поклоне за најбоље ученике обезбиједили су Основна школа „Ристо Пророковић“, Општина Невесиње и Удружење Невесињаца из Београда.

Овом приредбом испраћена је још једна генерација основаца, који ће већ сутра кренути новим стазама живота.

postignuca 24 publika

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520