-->

ДОДИК: АЕРОДРОМ СЕ ГРАДИ, А БЕЗБЈЕДНОСНИ ДОГАЂАЈИ КОЈИ СУ УЗНЕМИРИЛИ ЈАВНОСТ БИЋЕ ПРОШЛОСТ

11 mart 2021

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је Требиње стабилна локална заједница, што је предуслов да се реализују сви планирани пројекти.

- Драго ми је што се завршава духовни центар у Мркоњићима заједничким новцем Влада Србије и РС и локалне заједнице. Обилазница је нешто што ће се радити. Поред шпекулација око изградње аеродрома, од овога пројекта нема одустајања, о чему сам прије два дана разговарао и са предсједником Србије Александром Вучићем. Постоје неке формалности које су мало успориле реализацију, али све је застало помало због пандемије, што не желимо да нам буде изговор - истакао је Додик.

Додик је навео да му је драго што је Требиње лидер у реализацији пројеката подршке породици у РС, те што је посљедњих дана у овом граду посао нашло 40 радника.

Он је додао да су власти РС подржале многе пројекте у Требињу и радиле заједно на привлачењу инвеститора, те да ће тако бити и убудуће.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је навео да Требиње има и да ће и убудуће имати подршку републичких власти око свих важних пројеката.

Он је најавио градњу обилазнице око града, изградњу клиничког центра, аеродрома, а једна од тема разговора са српским чланом Предсједништва БиХ је била и шта град треба урадити како би било још више спортских клубова и како још боље искористити туристичке потенцијале југа Српске.

Састанку у градској управи присустовали су и директори ЕРС и Хидроелектрана на Требишњици Лука Петровић и Гордан Мишељић.

Прије састанка са локалним властима српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик састао се са руководсвом Полицијске управе Требиње.

Новинарима је рекао да ће бити ријешени сви случајеви који су у посљедње вријеме узнемиравали јавност у нашем граду.

- Безбједност је веома важна за сваку заједницу, као и добра сарадња локалне заједнице и полиције, те нулти однос према било ком облику криминала. Догађаји који су узнемирили грађане Требиња биће рјешени, све се креће у правом смјеру, а они који се баве криминалним радњама сигурно ће мање имати сна, него до сада. Основни предуслов за стабилност друштва је стабилна безбједносна ситуација - поручио је Додик.

Радио Требиње

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520