-->

ВУЧИЋ У МОСТАРУ: НОВА АВИО ЛИНИЈА ДОДАТНО ЋЕ ПОВЕЗАТИ ДВА НАРОДА И ПРИВРЕДНИКЕ

15 april 2024

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас на аеродорму у Мостару, гдје је започео дводневну радну посјету БиХ, да ће нова директна линија од Београда до тог града, пуно значити за повезивање два

- Веома сам срећан због овога, јер је то од великог значаја и за Мостар и Београд, као и за БиХ и Србију и за повезивање свих наших народа. Обичном народу да кажем да повратна карта Београд-Мостар кошта 104 евра - рекао је Вучић.

Он је истакао да лет траје 40 минута, да авион има 108 мјеста, као и да ће Ер Србија летјети три пута недјељно.

Вјерујемо да ће доћи тренутак када ће Ер Србија летјети и седам пута недјељно, додао је Вучић.

Он је рекао да нема аутомобила са којим може од Београда до Мостара да се потроши мање од 104 евра, као и да ће авионом грађани моћи да уштеде пуно времена, више од 10 сати.

Вучић је рекао да ће нова линија повећати контакте пословне заједнице и да ће бити све више бизнис партнера из Београда у Мостару и обрнуто.

- Задовољан сам што ћемо присустовати још једном сајму привреде у Мостару - рекао је Вучић и нагласио да је то изузетно важан догађај.
Честитам нашим пријатељима што ту традицију одржавају, поручио је Вучић.

Предсједника Србије, на мостарском аеродрому, дочекалу су предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто и лидер ХДЗ БиХ Драган Човић.

Предсједавајућа Савјета министара Босне и Херцеговине Борјана Кришто изјавила је данас да отварање ваздушних линија Београд-Мостар и Мостар-Београд има вишеструки значај како за Мостар тако и за цијелу Босну и Херцеговину.

- Преко Београда смо повезани са више од 80 одсто свјетских дестинација. Док још линије нису биле отворене, информирасана сам како је већ у том тренутку продато више од 2.000 карата тих линија, што доста говори о значају ове линије - рекла је Кришто.

Кришто је изразила добродошлицу српској делегацији, на челу са предсједником Вучићем и подсјетила да су предсједник Вучић и она већ прије три мјесеца на Економском форуму у Давосу, разговарали о томе када би службено требало да буде отворена линија Београд-Мостар.

- И ево данас смо ту, срећни смо сви заједно да свједочимо отварању ове линије - поручила је Кришто.

Она је истакла да та линија има туристички и пословни сегмент и да је управо зато отварање, везано за отварање 25. Међународног сајма привреде у Мостару.

Кришто је захвалила свима који су омогућили да дође до отварања те авио-линије, значајне за односе између двије земље, али и за регију Мостара и цијеле БиХ.

- Након овог данашњег сусрета ми имамо наше заједничке састанке наших радних тимова и разговараћемо и на бројне друге теме које се тичу како билатералних односа између БиХ и Србије, тако и оне који су од интереса за нашу цијелу регију. На крају желим да се захвалим још једном и уз задовољство што имам прилику као предсједавајућа Савјета министара угостити лидере из цијеле регије на једном врло значајном догађају и за Мостар и за БиХ - поручила је Кришто.

РТРС

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520