-->

У БАЊАЛУЦИ ОДРЖАН ВЕЛИКИ НАРОДНИ МИТИНГ „СРПСКА ТЕ ЗОВЕ“

18 april 2024

На Тргу Крајине у Бањалуци одржан је велики народни митинг "Српска те зове" са којег је поручено да Републику Српску и српски народ нико не може и неће понизити, ма гдје и какве одлуке буду доношене.

Трг који је био пун грађана из цијеле Републике Српске, Србије и дијаспоре, као и улице које воде ка њему, истакнуте су српске тробојке, те транспаренти подршке руководству Републике Српске, њеним институцијама и борби српског народа за слободу.

Према првим процјенама око 50.000 људи из свих крајева Српске дошло је на митинг "Српска те зове" у Бањалуци.

На главној улици је развучена застава Републике Српске дуга око 500 метара.

Miting 3

Учесници скупа држали су фотографије српских жртава из Подриња, међу којима има и убијене српске ђеце. Један од бројних грађана који су се вечерас слили на Трг Крајине држи српску тробојку на којој се види лик предсједника Русије Владимира Путина.

Великом народном митингу присуствовали су предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Владе Српске Радован Вишковић, предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић, предсједник Скупштине Србије Ана Брнабић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Никола Селаковић, сенатор Српске Александар Вулин.

Присуствовали су и представници бројних институција Српске, те Српске у заједничким институцијама БиХ, локалних заједница, академске заједнице, невладиног сектора проистеклог из Одбрамбено-отаџбинског рата, као и званичници из јавног друштвеног и политичког живота.

Велики народни скуп пратиле су бројне новинарске екипе.

Повод за окупљање је резолуција о Сребреници о којој ће се расправљати у мају у Генералној скупштини УН.

На митингу су говорили представници политичког руководства Републике Српске, представници борачких удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата и различитих удружења грађана. Министарство унутрашњих послова Републике Српске предузеће појачане мјере безбједности.

Miting 2

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520