-->

НЕВЕСИЊСКИ ОСНОВЦИ НАЈБОЉИ У РЕГИЈИ ИЗ ФИЗИКЕ И ИНФОРМАТИКЕ

01 april 2017

Невесињски основци учествовали су данас на регионалним такмичењима из физике, информатике, енглеског језика и физичког васпитања и били су међу најуспјешнијим у регији Херцеговине.

Nevesinje panorama 1

Свестрана невесињска ученица Наташа Савић представљаће Основну школу „Ристо Пророковић“ на републичким такмичењима из два наставна  предмета. Након што је недавно у конкуренцији најбољих математичара регије освојила максималан број бодова, Наташа је данас у Билећи  имала најбољи резултат и на Регионалном такмичењу из физике. Ученица осмог разреда Подручног одјељења из Кифиног Села тако је још једном завриједила дивљење суграђана. И њени другари су били у групи успјешнијих, пошто је Благоје Милошевић заузео четврто, а Марина Тодоровић пето мјесто.

Информатичари су такође били одлични. На Регионалном такмичењу које је одржано у Требињу прва два мјеста заузели су невесињски основци. Првопласирани је био Данило Цвијетић, а друго мјесто припало је Ђорђу Ристићу.

Нешто слабији резултат постигли су ученици из енглеског језика. Вук Вујадиновић и Анита Бјелогрлић подијелили су четврто мјесто, док је седмопласирани био Игор Таминџија.

И наши спортисти могу се похвалити добрим резултатима. У бацању кугле друго мјесто у регији заузела је Ана Јонлија, а треће Михаела Ковачевић.

Првопласирани ученици обезбиједили су учешће на републичким такмичењима, а њих још неколико може очекивати позив Републичког педагошког завода, зависно од броја бодова ученика из других регија.

Директор школе Мара Шаран каже да је ово велики успјех наше школе и да су поносни на постигнуте резултате.

– Честитам свим ученицима и наставницима на великом труду и раду који су уложили, и надам се да ће се име наше школе помињати и на наредним такмичењима – поручила је Шаран.

 

ВЕРИЦА ЧУПКОВИЋ

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520