-->

МИНИСТАР ШЕРАНИЋ: НЕВЕСИЊСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ УСТАНОВЕ ФУНКЦИОНИШУ У ОДЛИЧНИМ УСЛОВИМА

08 jul 2024

Невесињске здравствене установе функционишу у одличним условима и уз заједничку сарадњу републичког и локалног нивоа биће обезбијеђено све што је потребно грађанима по питању здравствене и социјалне заштите. Ово је данас у Невесињу изјавио министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић након састанка са општинским руководством и менаџментом Дома здравља и Центра за социјални рад.

Министар је констатовао да улазак невесињског Дома здравља на трезорски систем пословања добро функционише и да представља примјер добре праксе у читавој Републици Српској. Говорећи о новим услугама које би се могле пружити грађанима Невесиња, Шеранић је навео даљи развој капацитета Центра за ментално здравље и проширење обима палијативне његе. Навео је и нове моделе рада медицинских сестара у локалној заједници по питању помоћи старим и изнемоглим особама из удаљених подручја.

Шеранић је као позитивно навео, то што у Невесињу постоји могућност образовања медицинских сестара.

seranic 1

Начелник општине Миленко Авдаловић рекао је да се сваке године повећавају издвајања за социјална давања, али да локална управа у сарадњи са ресорним министарством све обавезе према корисницима уредно извршава. Он је нагласио да општина Невесиње по површини једна од највећих локалних заједница у Републици Српској, што организацију здравствене заштите чини комплаксном и захтјевном. „Постоји потреба да се пацијенти из удаљених села довозе више пута седмично до Дома здравља, али све то функционише на завидном нивоу“, додао је Авдаловић.

На данашњем састанку министара и општинског руководства исказана је спремност да се помогне Удружењу „Моја нада“ које води бригу о дјеци и омладини са потешкоћама у развоју. Министар Шеранић и начелник Авдаловић су указали да ово удружење заслужује помоћ шире друштвене заједнице. Шеранић је предложио да се Удружење пријави на конкурс за расподјелу средстава од игара на срећу.

Посјета министара Шеранића настављена је обиласком Центра за социјални рад и Болнице Невесиње.

seranic 3

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520