-->

ШЕРАНИЋ: НЕВЕСИЊСКА БОЛНИЦА ПО ЗНАЊУ И СТРУЧНОСТИ МЕЂУ НАЈБОЉИМ УСТАНОВАМА СРПСКЕ

08 jul 2024

Након разговора са општинским руководством и обиласка Дома здравља, министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић посјетио је данас и Болницу Невесиње.

За ову здравствену установу рекао да је по знању, стручности и разноврсности услуга које пружа заједно са стручњацима из окружења међу најбољим установама Републике Српске и шире.

Најавио је да Министарство здравља и социјалне заштите са Болницом Невесиње планира дугорочан пројекат развоја палијативне његе који предвиђа да невесињска здрвствена установа пружа ову врсту здравствене услуге за јужни и источни дио Републике Српске, док би за сјеверни и западни дио те услуге обављала болница у Градишци.

„Болница има адекватан простор, с тим да је потребно обезбиједити и одговарајући кадар и једну субспецијализацију из области интезивне медицине односно интезивног нехируршког лијечења“, рекао је Шеранић.

На састанку је разговарано и о развоју патологије што је са аспекта хируршког и гинеколошког дијела неопходно самој болници, као и о проширењима капацитета педијатрије.

„Ово је болница која ради добро, пружа добре и квалитетне услуге, а о томе свједочи много задовољних пацијената и болница која финансијски добро стоји“, закључио је Шеранић.

seranic bolnica24 1

Директор Болнице Невесиње Велибор Mиливојевић рекао је да десет година функционисања у новом објекту представља круну успјеха ранијег рада болнице која постоји много дуже. Он је нагласио да се данас могу похвалити задовољним пацијентима не само из Републике Српске већ из читавог региона.

„У нашим настојањима да задржимо тренд квалитетног пружања услуга Министарство здравља РС и Влада РС увијек нам стоје раширених руку и подржавају све оно што предлажемо“, додао је Миливојевић.

Љиљана Лемез из Источног Сарајева, љекар у пензији, у Невесињу се нашла у улози пацијента. Дошла је ради оперативног захвата и за љекаре и сестре има само ријечи хвале.

„ Овдје сам ради оперативног захвата, презадовољна сам услугом, све је одлично и све похвале за невесињску болницу, поручила је Лемез.

seranic bolnica24 2

seranic bolnica24 4

seranic bolnica24 5

seranic bolnica24 8

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520